Aflysning af foredrag

Vi må desværre meddele at foredraget " Danmark debatterer fremtidens Europa - demokrati og nationalisme" som skulle have været afholdt d.14 april er aflyst grundet coronavirus. 

 

---

Danmark debatterer fremtidens Europa - demokrati og nationalisme

Placer musen over billedet til venstre.

---

Modsatrettede tendenser har præget Europa det seneste år. Det var året, hvor EU fik et nyt parlament, en ny kommission og en helt ny formand i demokratiets navn. Men det var samtidig året, hvor alvorlige demokratiske krisetegn har været til at få øje på.

Det så vi bl.a. i forbindelse med den engelske Brexit-diskussion i 2019, der mundede ud i, at Storbritannien definitivt forlod det europæiske samarbejde i starten af 2020. Vi så det i nye højrenationale bevægelser i Tyskland og i stærkt konservative partier i Polen og Ungarn. Også i Tyrkiet har forstærkede autokratiske tendenser gjort sig gældende det seneste år. Alle er de udtryk for den samme tendens. De udfordrer EU's grundlæggende værdier og spilleregler.

Hvordan kan vi forstå denne udvikling i en demokratisk optik? Ser vi konturerne af en ny europæisk højrefløj, der kræver et opgør med EU og demokratiet, som vi kender det? Hvad vil fremtiden bringe? 

19.00: Velkomst, Morten Bülow, fungerende formand, Europanu.
19.05: EU’s institutioner og konstituering efter valget i 2019. Rasmus Brun Pedersen, lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet
19.35: Demokrati, nationalisme og protektionisme i Europa. Jacob Langvad, journalist i Bruxelles, DR-Orientering, medredaktør ved Kraghs Europa 20.05: Kort pause
20.15: Samtale. Morten Bülow i samtale med Rasmus Brun Pedersen og Jacob Langvad.
20.40: Spørgsmål fra publikum og debat.
21.00: Tak for i aften.

PROGRAM

Praktiske oplysninger
Tid: Tirsdag den 14/4, kl. 19.00-21.00
Sted: Bibliotekssalen, Holstebro, Kirkestræde 13
Moderator: Morten Winther Bülow, fungerende formand, Foreningen Europa NU
Eksperter: Rasmus Brun Pedersen, lektor i statskundskab, Aarhus Universitet og Jacob Langvad, journalist i Bruxelles, DR-orientering og medredaktør ved Kraghs Europa.

 

 

 
---

Venlig Hilsen 

Holstebro Folkeuniversitet

www.holstebrofolkeuniversitet.dk