Aflysning af foredrag

Vi må desværre meddle at foredraget  Dybhavet – nyt fra en ukendt verden - "Livestreams" som skulle have været afholdt d.31 marts er aflyst grundet coronavirus.

---

Dybhavet - nyt fra en ukendt verden - "Livestreams"

Placer musen over billedet til venstre.

---

Ved professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

 

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr – det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder. For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Foredraget livestreames på Holstebro Gymnasium & HF Tirsdag den 31. marts 2020, kl. 19.00-21.00

Under foredraget kan der stilles spørgsmål til forelæseren på sms og twitter

---

Venlig Hilsen 

Holstebro Folkeuniversitet

www.holstebrofolkeuniversitet.dk