SAMTALESALON – Billedkunstner og forfatter Amalie Smith

Holstebro Kunstmuseum

Onsdag d. 10. august kl. 19:30 byder kunstmuseet i samarbejde med Folkeuniversitetet indenfor til en research-baseret samtale mellem billedkunstner og forfatter Amalie Smith og kulturjournalist og vært på Radio4-programmet ‘Mellem linjerne’ Karoline Kjær Hansen.

Amalie Smiths aktuelle særudstilling Looming tager tematisk afsæt i forholdet mellem vævning og computerteknologi, som også er det centrale omdrejningspunkt i Smiths seneste anmelderroste bogudgivelse Thread Ripper – en flersporet fortælling om at arbejde på et digitalvævet billedtæppe og samtidig væve i kærligheden og i livet. Om nervevæv, plantevæv, skærmenes billedvæv, kærlighedens drømmevæv, slægternes DNA-væv og telenettets strålevæv.

Med afsæt i sin anmelderroste hybridbog Thread Ripper (2020) vil Smith i samtale med Kjær Hansen dykke ned i udstillingens kunstneriske researchproces som, på særlig vis er blevet til et samarbejde med en selvlærende algoritme, et såkaldt neuralt netværk. Denne fortælling udfolder Smith nu som et konkret udstillingsprojekt – Looming. På fem store halvgennemsigtige LED-skærme, der fordeles i hele udstillingsarealet, vises en række film skabt i samarbejde med en selvlærende algoritme, som Amalie Smith har fodret med indsamlede fotos af vævestole, puppedannende insekter og spindlere, industrielle væve- og datahaller, tekstilmønstre og printplader – alt sammen dele af det digitales grundstof. Tilsammen danner de en sansemæssigt forførende, billedlig hybridform omhandlende tekstilets lange kulturhistorie, der er højaktuel her på kanten af den fjerde industrielle revolution, hvor biologi og software mødes.


 Amalie Smith, Foto: David Stjernholm
Karoline Kjær Hansen. Foto: Agnete Schlichtkrull, Radio4

Foredrag: SAMTALESALON | BILLEDKUNSTNER OG FORFATTER AMALIE SMITH

Forelæser: Amalie Smith og Karoline Kjær Hansen

Tid: d. 10. august 2022, kl. 19:30

Sted: Holstebro Kunstmuseum

Entré: Gratis for storkunder og studerende. Øvrige deltagere kr. 50;

Tilmelding: https://billetto.dk/e/samtalesalon-billedkunstner-og-forfatter-amalie-smith-billetter-622021


Comments are closed