PARADIS PÅ JORD. De europæiske havers kulturhistorie

I foredraget ”PARADIS PÅ JORD – De europæiske havers kulturhistorie” vil Karin Esmann Knudsen belyse haven, som et arkadisk, paradisagtigt refugium for menneskers drømme om et ”anderledes sted” forskånet for tilværelsens sorger og bekymringer. Myten er velkendt og dog må man undre sig: Hvorfor er paradisforestillingen specielt knyttet til en have? Meningen med at dyrke sin have har ændret sig gennem tiden fra middelalderens kloster- haver til nutidens urban gardening.

Historisk har alt fra små rosenhaver til store romantiske land-skabshaver været rum for religiøs fordybelse og kontemplation, for høvisk og erotisk kærlighed, for lærdom og anet sammenhæng mellem menneske og natur. Haven som begreb, dens historie og praktisk-sanselige dimension flettes i denne bog sammen med litteratur tilbage fra Augustins åbenbaringer over Jane Austens pittoreske landskaber og helt frem til moderne økopoesi og ny viden om planter i kunst, arkitektur og medieformidling, hvor herhjemme Søren Ryge Petersen, Signe Wenneberg, Rasmus Ejrnæs, Christian Yde Frostholm, Camilla Berner, Stig L. Andersson og andre inspirerer naturfølelse og hverdagsliv i haven. Det sker med visionen om et bæredygtigt samfund, der bygger på økologi, biodiversitet, grøn aktivisme og et genfortolket ideal om det aktive liv, vita activa

Karin Esman Knudsen, lektor og ph.d. ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU.

Dato: D. 25. oktober 2022 kl. 19:00-21:00
Sted: Holstebro Bibliotek, Bibliotekssalen 
Oplægsholder: Karin Esman Knudsen
Pris: Pris: 50 kr. Du kan købe billetter på Paradis på jord | Holstebro Bibliotek. Folkeuniversitetets storkunder og studerende kan hente gratis billetter.


Comments are closed