LIBERALISMEN. Historien bag en ideologi i mange former: Den tredje bølge – liberalismens genkomst og krise efter Anden Verdenskrig, III.

09. november 2023. Efter anden verdenskrig opstod neo-liberalismen, som en direkte kritik af mellemkrigstidens alt for fællesskabsorienterede ”natvægter-stat”. I det følgende halve århundrede får det konsekvenser for samfund og kultur i form af markedsliberalisme, rettighedsliberalisme og kulturliberalisme. Og tilmed identitetspolitik. Modsat har liberalismens tilhængere ment, at vi skylder den alt det bedste i det moderne samfund. Der er hold i alle påstande. Liberalismen har nemlig aldrig været hverken en homogen eller uforanderlig størrelse. Den har taget farve efter historiske perioder og nationale omstændigheder. Så hvor står liberalismen i dag? Hvad er ”liberale værdier” og kan de forenes med idéen om fællesskab?

Michael Böss, Dr.phil (Photo: Joachim Ladefoged)

Foredrag: LIBERALISMEN. Historien bag en ideologi i mange former: Den tredje bølge – liberalismens genkomst og krise efter Anden Verdenskrig, III.

Forelæser: Michael Böss

Tid: 09. november 2023, kl. 19-21

Sted: Holstebro Museum – Folkesalen

Entré: Der skal købes billetter til foredraget på forhånd . Foredraget arrangeres af Holstebro Museum i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening og Folkeuniversitetets storkundeordning har gratis adgang. Øvrige 50 kr. + billetgebyr.

Tilmelding:https://www.place2book.com/da/sw2/sales/dtbds977ij

Comments are closed