Kan man blomstre med demens? Tag med på en rejse fra Jorden til Månen

D. 03. November 2022. Foredraget er en opløftende, hjertegribende og medmenneskelig teaterfortælling, der berører, bevæger og løfter forestillingsevne og indlevelsesevne i livet med demens hos deltagerne.

Foredraget starter på klassisk vis, med at tydeliggøre det svære i at leve med demens, når omverdenen tænker i, taler om og er i mødet med en kær og nær, gennem et klassisk demensperspektiv.

Kort efter føres deltagerne ind i fænomenet demens når det præsenteres og forstås gennem en metaforisk lup, hvor Jorden bliver metafor for den raske hjerne og Månen for den syge hjerne, når den og meget andet er brudt sammen. Rejsen bliver metafor for tiden og ikke mindst oplevelsen af livet i og imellem de to verdener.

Gennem en times teaterfortælling ledes deltagerne således langt ind under huden på den der har demens, og får gennem fortællingens egenart øje på, hvad der skal til for at blomstring med demens i livets efterår kan blive en realitet. Eller det modsatte.

Afhængig af tiden der afsættes, afsluttes foredraget med konkrete fortællinger og eksempler på, hvad det vil sige at rejse med til månen, antænde livsgnist og fremkalde blomstring, trods alt.

Der lægges således stor vægt på at vække de medrejsendes indsigt i hvem dé skal til at være, hvis rejsen skal blive værd at være på. Det er et livgivende og håbsgivende foredrag der anskueliggør, hvor meget mennesker med demens let lades i stikken, med mindre vi andre gør noget andet.

Comments are closed