Den litterære klassiker: Knut Hamsuns “Sult”: Et psykologisk mesterværk.

Knut Hamsuns Sult

Knut Hamsuns debutroman “Sult” er et af verdenslitteraturens hovedværker. I romanen, der både finder inspiration hos Dostojevskij og Nietzsche, vandrer en sultekunstner rundt i Kristiania. Bogen er uden et egentligt plot, men med sine psykologiske skildringer af en nervøs, ludfattig forfatter indvier det en ny måde at skrive romaner på. Hamsuns person og forfatterskab bliver ved med at fascinere og forarge. Hamsun er en af Norges største forfattere nogensinde, som vandt Nobelprisen, men som også forårsagede et nationalt traume med sin støtte til Hitlers nationalsocialisme under 2. verdenskrig – hvad der medførte, at han blev dømt som landsforræder efter krigen. Foredraget vil give en generel indføring i Hamsuns forfatterskab og en mere detaljeret gennemgang af “Sult”.

Lasse Raaby Gammelgaard, Associate Professor, School of Communication and Culture – Scandinavian Studies, Århus Universitet.

Foredrag: DEN LITTERÆRE KLASSIKER: Knut Hamsuns “Sult”: Et psykologisk mesterværk.

Forelæser: Lasse Raaby Gammelgaard

Tid: D. 20. september 2022, kl. 19-21.

Sted: Holstebro bibliotek, Foredragssalen eller Lille-salen.

Entré: 50 kr. Du kan købe billetter på http://Holstebrobibliotek.dk Folkeuniversitetets storkunder og studerende skal hente gratis billetter

Tilmelding: http://Holstebrobibliotek.dk

Comments are closed