Ved jord at blive. Folkelivsfortællinger fra Vestjylland 1661-1984.

Foredragsholderen vil fortælle om mennesker og begivenheder i Vestjylland gennem tre hundrede år med udgangspunkt i sin egen slægt. Den lille og den store historie flettes sammen til et hele; vi møder knøsen, der tvinges i knæ under slagene fra en satanisk underofficer i landmilitsen, og vi møder den unge bi-skoledegn I.C., der skulle blive en af landets betydeligste politikere, for nu at nævne et par eksempler. Foredraget slutter med fortællinger fra 1960’erne og 1970’erne, og givetvis vil mange blandt tilhørerne kunne nikke genkendende til historier fra de årtier

  • Ved jord at blive. Folkelivsfortællinger fra Vestjylland 1661-1984- 21 oktober 2020. Foredragsholderen vil fortælle om mennesker og begivenheder i Vestjylland gennem tre hundrede år med udgangspunkt i sin egen slægt. Den lille og den store historie flettes sammen til et hele; vi møder knøsen, der tvinges i knæ under slagene fra en satanisk underofficer i landmilitsen, og vi møder den unge bi-skoledegn I.C., der skulle blive en af landets betydeligste politikere, for nu at nævne et par eksempler. Foredraget slutter med fortællinger fra 1960’erne og 1970’erne, og givetvis vil mange blandt tilhørerne kunne nikke genkendende til historier fra de årtier

    Læs mere

  • Hønsestrik og hashkager – 1970’erne oplevet fra et kollektiv Historie- 15. Januar 2020. Perioden efter Oliekrisen i 1973 var blandt andet kendetegnet af opbrud i vaner og normer. Håret blev langt, og kærnefamilien blev udfordret som familieideal.

    Læs mere

  • Danmark på Film- Når Danmarks historien bliver levende- 29. januar 2020. Det Danske Filminstitut har siden 2015 streamet historiske film og optagelser fra hele Danmark på Danmark På Film, men hvordan kuraterer man den levende Danmarks historie, så det bliver repræsentativt dækkende, og hvilke til- og fravalg kan vi tillade os at tage fra København på vegne af eftertidens billede af Danmarks historien?

    Læs mere

  • Det danske måltid i 15.000 år- 26. februar 2020. Et foredrag som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal i køkkenet, i haven, på marken og selvfølgelig skal vi have et spændende kig på de ældste danske kogebøger. Foredragsholder er museumsinspektør Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie i MADENS HUS på Det Grønne Museum.

    Læs mere

  • Byens Fabrik- 25. marts 2020. Historiker, dr.phil. Esben Graugaard uddyber fortællingen om ”Byens Fabrik” i de nye udstillinger og vil give eksempler på det arbejde og den viden, der ligger bag et udstillingsafsnit. Der fortælles om tobaksindustriens start i Vestjylland, hvordan købmandslægten Færch investerede i branchen men det er også historien om samspillet mellem en by, dens mennesker og en enkelt stor virksomhed, der skabte en særlig kultur i Holstebro igennem godt et århundrede.

    Læs mere

Comments are closed