Politik og pensler i dansk guldalder

 • Søndagsbrunch med Chantal al Arab – På Tværs af Danmark- 05. januar 2020. Hvad sker der når man bevæger sig på tværs af danske normer? Mød Chantal al Arab, der vil fortælle om at bevæge sig på tværs af ideer om køn, nation og performativitet. Arrangementet er en del af udstillingsprojektet ”Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet”, som er et samarbejde mellem syv kunstmuseer i Region Midtjylland. Museumsbrunch er et nyt initiativ som Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum har taget i forbindelse med åbningen af det nye fælles indgangsparti: den første søndag i hver måned inviteres en spændende person, der har en viden om et emne som falder lidt udenfor det museerne normalt beskæftiger sig med, til en uformel samtale med museets medarbejdere og publikum – og museumscaféen serverer brunch.

  Læs mere

 • Politik og pensler i dansk guldalder.- 05 februar 2020 Mens guldalderkunstnerne skildrede det danske landskab blev grundstenen til den danske nationalstat, og samfundet som vi kender det i dag, lagt. Men ikke alle kunstnerne skildrede Danmark efter tidens herskende politiske overbevisning. I foredraget bliver der sat fokus på nogle af de politiske og kunstneriske mekanismer der holdte kunstnerne inde og ude af det gode selskab. Og der vil blive perspektiveret til nogle af de konsekvenser, som guldalderens billedpolitik fortsat har i dag.

  Læs mere

 • Kunstens mestre – Christen Køpke- 19 februar kl 19:30 Det er én af Danmarks mest elskede guldalder malere Christen Køpke (1810 – 1848), som kunsthistorikeren Signe Jacobsen fortæller om. Hans værker er funklende mesterværker – mange meget små og ved første blik uanseelige, men med en poesi, der er svær at finde ord for. Måske fordi de på forunderlig vis er båret af en dyb kærlighed til den lille plet på jorden, som Køpke var sat på. Typisk skildrer Købke sit barndomsland, København ved Kastellet, hvor hans far var bagemester for militæret. Eller han maler indfølende portrætter, hovedsagelig af familie og venner. Købke er romantik på dansk, uden de store fagter, men med en så meget desto større inderlighed og følsomhed. I enkelte malerier sniger der sig dog en magisk forunderlighed ind, som tangerer den store tyske romantik, hvor naturen og nationalt ikoniske bygningsværker antager sjælelige dimensioner.

  Læs mere

 • Kunstens mestre – Michaelangelo- 22 februar 2020, kl. 19:30 Michelangelo (1475-1564) er ét af kunsthistoriens allerstørste genier. Han var billedhugger, maler og arkitekt og skabte milepæle indenfor alle tre kunstarter. Hans indflydelse på eftertidens kunst kan ikke overvurderes. Kunsthistoriker Signe Jacobsen fortæller om tankegodset bag hans ikoniske værker of på hans liv og samtid den italienske renæssance.

  Læs mere

 • Kunstens mestre – Frida Kahlo- 04 marts 2020 Hos Frida Kahlo (1907 – 1954) er liv og kunst uløseligt bundet sammen. Hendes store tragedie var, at hun blev livsfarligt kvæstet som ung. Det først til et liv i lidelse, som kombineret i en stormende forelskelse i murmaleren Diego Rivera, blev formende for hendes kunsts stærke udtryk. Diego Riveras klare budskabsbaserede kunst, baseret på hans kendskab til kunsten i Paris i begyndelsen af 1900-tallet, og den mexicanske folkekunst, præger Kahlos stil. Hendes værker er imidlertid mere intime og præget af en fantasi, der resulterer i et meget personligt og hjertegribende værk.

  Læs mere

Comments are closed