Mennesker i klimaets brændpunkter – “Livestreames”

 • På rumkrydstogt ud i Solsystemet – “Livestreames”- 8. oktober 2019. Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet om hvad den nyeste forskning har lært os om vores Solsystem. Med blandt andet en række rumsonder har vi fået ny viden om vores Solsystems planeter, deres måner og om småplaneter, asteroider og kometer.

  Læs mere

 • Snedige bakterier – “Livestreames”- 22. oktober 2019. Foredrag ved lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, og professor i mikrobiologi, Lars Peter om hvor snedige bakterier kan være. Bakterier danner samfund som er præget af indbyrdes afhængighed og konkurrence og som har avanceret arbejdsdeling, forsvarsalliancer, elektriske ledningsnet, massekommunikation og tætbefolkede ”byer”.

  Læs mere

 • Viden om vand – “Livestreames”- 29. oktober 2019. Foredrag ved professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding om verdens vigtigste, mest kendte og på alle måder mest forunderlige molekyle, H2O. Hør eksempler på den nyeste forskning i vand. Ultrakorte laserpulser giver os nu en ny og bedre indsigt i hvordan molekylerne i vand spiller sammen og om vands forunderlige egenskaber.

  Læs mere

 • Mennesker i klimaets brændpunkter – “Livestreames”- 05. november 2019. Tag med to journalister på en rejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker. Og hør klimaprofessoren sætte disse menneskers skæbner ind i et videnskabeligt perspektiv.

  Læs mere

 • Hvordan is og vand dannede Danmark – “Livestreames”- 12. november 2019. Foredrag ved professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet om hvordan bjergkæder Jorden over blev nedbrudt under istiderne og hvorfor det danske landskab ser ud som det gør.

  Læs mere

 • Forædling af mennesket – før og nu – “Livestreames”- 19. november 2019. Hør om hvorledes den vordende videnskab i biologi kom til at spille en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik og om hvordan nutidens enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests skaber vigtige etiske dilemmaer som flere og flere af os vil stifte bekendtskab med – fx når vi får børn, bliver syge eller er pårørende.

  Læs mere

 • Luften vi indånder – “Livestreames”- 26 november 2019. Foredrag ved professor i miljømedicin Torben Sigsgaard og lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius om hvad der er i luften som vi indånder – det er ikke det rene luft: både naturen selv og menneskeskabt forurening tilfører partikler og gasser til luften. Hvilke partikler er der i luften, hvor mange er der og hvilke effekter har partiklerne på miljøet, på klimaet og på vores helbred? Og hvordan sporer forskerne de kilder som skaber partiklerne?

  Læs mere

Comments are closed