Kunsthistoriens mestre – Stanley Spencer

27.november 2019. England er fyldt med excentrikere. Og Stanley Spencer (1891-1959) er en af dem. Hans kunst er nøje forbundet med hans særprægede biografi og hans vanskelige, nærmest traumatiske forhold til de kvinder, han knyttede sig til i sit liv. Hans kunst har både ekspressionistiske og surrealistiske træk. Og den bygger også på nærgående, detaljenaturalistiske træk.  Billederne kan både være ligefremt, hudflettende selvudleverende og til tider også nærmest pinlige og (ufrivilligt) lattervækkende.                                                                                                           Stanley Spencers kunst, som er voldsomt original for sin tid, foregriber på flere måder kendte kunstnere som engelske Francis Bacon og Lucien Freud. 

  • Kunsthistoriens mestre – Stanley Spencer- 27. november 2019. England er fyldt med excentrikere og Stanley Spencer (1891-1959) er en af dem. Hans kunst er nøje forbundet med hans særprægede biografi og hans vanskelige forhold til de kvinder, han knyttede sig til i sit liv. Hans kunst har både ekspressionistiske og surrealistiske træk; Billederne kan både være ligefremt, hudflettende selvudleverende og til tider også nærmest pinlige og (ufrivilligt) lattervækkende.

    Læs mere

  • Søndagsbrunch med Chantal al Arab – På Tværs af Danmark- 05. januar 2020. Hvad sker der når man bevæger sig på tværs af danske normer? Mød Chantal al Arab, der vil fortælle om at bevæge sig på tværs af ideer om køn, nation og performativitet. Aftenen akkompagneres af en let anretning og et glas vin ved de runde caféborde. Arrangementet er en del af udstillingsprojektet ”Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet”

    Læs mere

Comments are closed