Iran – fortid, nutid og fremtid

Iran er altid en varm kartoffel i nyhedsbilledet. For 2500 år siden grundlagde perserne et af verdens største imperier og byggede deres forunderlige hovedstad Persepolis. Siden har området vi i dag kender som Iran, givet verden magiske tæpper, enestående poeter, pragtfuld mad og nyhedshistorier der har delt vandene.
I år er det 40 år siden Den Iranske Revolution vendte op og ned på ikke bare Iran, men også hele Mellemøsten. På få dage ændrede landet retning og gik fra at være en af USA’s nærmeste allierede, til at blive en torn i øjet på Vesten og senere en del af Bush’ “Ondskabens Akse”.

Nu er Iran stadigvæk en del af dagens nyheder. Atomaftalen er fortid, amerikanerne har genindført sanktioner og briterne og iranerne tilbageholder hinandens olietankere. Alt det er med til at skabe et billede af Iran, som et land af religiøse fanatikere, bryske præster og drømme om atomvåben. Men nuancerne forsvinder ofte, når snakken går på Iran. Det er et moderne land med 82 millioner mennesker, der gang på gang overrasker udenlandske turister med en utrolig gæstfrihed, en fascinerende kultur og en perlerække af eventyrlige historier

Foredragsholder

Shahin Aakjær

Praktiske oplysninger

Dato: Mandag d. 11. oktober 2021, kl. 19:00-21:00
Sted: Holstebro bibliotek
Oplægsholder: Shahin Aakjær
Pris: Gratis for storkunder og studerende, andre 50kr.
Tilmelding: Ikke nødvendig

Comments are closed