Hverdagslivet og klimaet


6. november 2019. Det debatteres i disse år, hvordan vi skal løse klimaudfordringen, herunder hvem der kan og skal gøre noget. Den 6.11 vil projektleder Mikael Bellers Madsen fra den grønne tænketank CONCITO lægge op debat om forbrugerens rolle og ansvar. Hvor meget udleder den danske forbruger og fra hvad? Mikael Bellers Madsen vil fokusere på forbruget generelt, men specifik komme ind på vores fødevarer og deres klimaaftryk for os personligt, nationalt og globalt.

 • Plantebaseret kost & sundhed – hvad sker der med kroppen, når man går plantebaseret?- 23. september 2019. I dette foredrag vil vi derfor se nærmere på, hvordan kosten og særligt den plantebaserede kost påvirker vigtige risikofaktorer som vægt, kolesterol, blodtryk og insulinresistens. Ligesom vi vil forsøge at komme omkring alle de store kostmyter, særligt med fokus på dem der omhandler plantebaseret kost.

  Læs mere

 • De fynske malere- 7. oktober 2019. I begyndelsen af 1900-tallet stod Fynbomalerne i centrum af dansk kunst. Med deres kunstnerfamilier ragede Fritz Syberg og Johannes Larsen højt op og blev karakteriseret som nationens yndlingsmalere. Deres hjem i Kerteminde var gæstfrie mødesteder for datidens kulturliv, og ikke mindst de populære jyske forfattere Thøger Larsen og Johannes V. Jensen. Sammen satte de sig for at tegne og genopfriske et nyt Danmarksbillede.

  Læs mere

 • Hverdagslivet og klimaet- 6. november 2019.Projektleder Mikael Bellers Madsen fra den grønne tænketank CONCITO vil lægge op til debat om forbrugerens rolle og ansvar for klimaet. Hvor meget udleder den danske forbruger og fra hvad? Foredraget vil fokusere på forbruget generelt, men specifik komme ind på vores fødevarer og deres klimaaftryk for os personligt, nationalt og globalt.

  Læs mere

 • Ulovlige, farlige og forfalskede produkter i din hverdag- 5. februar 2020. Alle der følger med i pressen har formentligt set eksempler på hvordan stort set alle typer af produkter kan forfalskes eller markedsføres ulovligt. I dagens foredrag vil jeg gennemgå en række eksempler på svindel, forfalskning og ulovlig markedsføring, men også eksempler på vores egen naivitet når vi f.eks. handler på nettet. Vi vil se på mekanismerne bag ulovlighederne, og på hvad myndighederne gør for at forhindre dem, samt på hvad man selv kan gøre for ikke at gå i fælden.

  Læs mere


Comments are closed