Husmor i en rationeringstid

Beskrivelse

Rationering og dyrtid fik danskernes opfindsomhed i kog, da landet blev besat. Få historierne om, hvordan rationeringskosten satte sit præg på middagsbordet i form af kødløs tirsdag og genbrugsbrød. Husmødrene gik i gang med at slagte, salte, sylte, henkoge og strække alverdens retter, så maden kunne nå rundt til alle. Kogebogsskribenter og ernæringseksperter stod klar med gode råd om, hvordan danskerne fik mest ud af maden i en krisetid, og mange af rådene er genkendelige og anvendelige i dag: Spis mindre kød, spis mere grønt og undgå spild af mad.

Oplægsholder

Dorthe Chakravarty, historiker og forfatter

Praktiske oplysninger

Dato: Onsdag den 30. januar 2019 kl. 19.30-21.30

Oplægsholder: Dorthe Chakravarty, historiker og forfatter

Sted: Holstebro Museum

Pris: Gratis for storkunder. Øvrige deltagere: kr. 50,- Studerende, der kan fremvise studiekort: kr. 25,-

Tilmelding: Ikke nødvendigt

Comments are closed