Genforeningen 1920

  • Beethoven i ord og musik – Aflyst –- 30. marts 2020. I anledningen af 250 året for Beethovens fødsel sætter vi fokus på den store mester. De to koncertpianister og undervisere på Holstebro Musikskole, Elisabeth Colding Sivertsen og Xenia Frederiksen, introducerer og spiller Beethovens fantastiske musik. Med klaveret som prisme belyser de udviklingen i Beethovens musik og inviterer publikum med ind i et musikalsk rum, der skinner af inspiration og geni. De vil både spille selv og der vil være gæsteoptrædender af elever fra deres dygtige klaverklasse.

    Læs mere

  • Danmark debatterer fremtidens Europa – demokrati og nationalisme – Aflyst –- 14. april 2020. Modsatrettede tendenser har præget Europa det seneste år. Det var året, hvor EU fik et nyt parlament, en ny kommission og en helt ny formand i demokratiets navn. Men det var samtidig året, hvor alvorlige demokratiske krisetegn har været til at få øje på.

    Læs mere

  • Genforeningen 1920 – Aflyst –- 20. april 2020. Genforeningen i 1920 er en af de helt store mærkedage i vort lands historie. Forud var der gennem århundreder gået utallige konflikter, fejltagelser, forhandlinger og krige. Genforeningen, som blev mulig efter 1. verdenskrig, var resultatet af en ofte smertefuld og men også glædelig proces. Det gamle hertugdømme Slesvig blev delt. Der blev trukket en nu grænse i 1920 – den nuværende. Denne grænse har vist sig at være holdbar, og forholdene mellem danske og tyske – både nord og syd for grænsen – har aldrig før i historien været bedre. Foredraget handler om den historiske baggrund for Genforeningen.

    Læs mere

Comments are closed