Den store frigørelse

Den store frigørelse: Hvem er vi blevet, efter Gud?

Med det 20 århundredes store katastrofe med verdenskrigene svækkedes kristendommens sandheder afgørende og vi skulle i Vesten for første gang i historien til at lære at leve i verden uden Gud, kulturelt forstået. De forskellige generationer, mellemkrigstidens ideologiske generation, efterkrigstidens ‘kætterske’ og 68-generationen, tacklede det meget forskelligt – dette med at finde meningen.

Vil en stadigt mere egoistisk rettighedskultur i kølvandet på ungdoms- og kulturoprøret fra 1968 ende med at tage livet af den traditionelle europæiske pligtkultur.

Også i dag har især unge generelt problemer med meningen, eller med et andet ord identiteten: hvem er jeg og hvad laver jeg her. Hvor man tidligere mest var som omgivelserne så én, præget af pligtkulturen og identificeret med et ‘ydre selv’, vil dette i dag ofte blive set som en krænkelse. Man vil definere sig selv, og det skal ske indefra, fra ‘et indre selv’ – hvem er jeg dybest set. Det ender ofte med en offeridentitet.

Hvorfor er det gået sådan?

Historikeren Henrik Jensen taler ud fra sin nye bog Efter Gud. Det 20. århundredes fortabte generationer og meningsløsheden.

Foredragsholder:

Henrik Jensen

Praktiske oplysninger:
Dato
: d. 16. september 2021, kl. 19:30-21:30.
Sted: Holstebro Museum
Pris: Gratis for storkunder og studerende, andre 50kr.
Tilmelding: Ikke nødvendig

Comments are closed