Dea Trier Mørch og grafikken

2. oktober 2019. Dea Trier Mørch var en politisk kunstner – som medlem af kunstnergruppen ’Røde Mor’ brugte hun grafikken venstrefløjens politiske propaganda i 70’erne.

Den brug af grafikken til propagandaformål var ikke ny. hun ikke ene om. Allerede i 1500-tallet, kort tid efter at grafikken blev ’opfundet’ blev den en vigtig brik i udbredelsen af de nye tanker som Luther formulerede.

Kunstformidler Peter Haarby tager publikum med på en rejse i grafikkens historie fra Albrecht Dürer og Lucas Cranach d.æ. til Dea Trier Mørck.

 • Dea Trier Mørch og grafikken- 2. oktober 2019. Dea Trier Mørch var en politisk kunstner – som medlem af kunstnergruppen ’Røde Mor’ brugte hun grafikken venstrefløjens politiske propaganda i 70’erne. Kunstformidler Peter Haarby tager publikum med på en rejse i grafikkens historie fra Albrecht Dürer og Lucas Cranach d.æ. til Dea Trier Mørck.

  Læs mere

 • Kirsten Astrups samfundssatiriske filmkabareter- 16. oktober 2019 Museumsinspektør og kurator på efterårets udstilling, Teresa Østergaard Pedersen, tager dig denne aften bag kulisserne i udstillingens tilblivelse og fortæller om de to værker ”Troe og Agtsom” og ”Urolige hjerte”.

  Læs mere

 • Kunsthistoriens mestre – Hieronimus Bosch og Pieter Bruegel den ældre- 30. oktober 2019. I tiden mellem middelalderen og den flamske renæssance er Hieronimus Bosch (1450 - 1615) og Pieter Bruegel den ældre (1525 – 1569) de store mestre i Nederlandene. Hieronimus Bosch er en mester i surrealistiske helvedessyner, mens Pieter Bruegels landskaber og folkelivsbilleder er vidunderligt fortællende i deres skildringer af naturen og menneskers adfærd. Vi ser både på Boschs og Bruegels kunst, der på mange måder er beslægtede, og på den tid de levede i.

  Læs mere

 • Kunsthistoriens mestre – Caravaggio- 13. november 2019. Én af de kunstnere der har haft størst indflydelse på kunsthistorien, var Caravaggio (1571-1610). Omkring år 1600 – ved indgangen til barokken i Rom – formulerede han en ny form for maleri med stærk appel, realistisk, spillende på sanserne og frem for alt med en magtfuld anvendelse af clairobscur: den hårde kontrast mellem lys og skygge.

  Læs mere

 • Kunsthistoriens mestre – Stanley Spencer- 27. november 2017. England er fyldt med excentrikere og Stanley Spencer (1891-1959) er en af dem. Hans kunst er nøje forbundet med hans særprægede biografi og hans vanskelige forhold til de kvinder, han knyttede sig til i sit liv. Hans kunst har både ekspressionistiske og surrealistiske træk; Billederne kan både være ligefremt, hudflettende selvudleverende og til tider også nærmest pinlige og (ufrivilligt) lattervækkende.

  Læs mere

 • Søndagsbrunch med Chantal al Arab – På Tværs af Danmark- 05. januar 2020. Hvad sker der når man bevæger sig på tværs af danske normer? Mød Chantal al Arab, der vil fortælle om at bevæge sig på tværs af ideer om køn, nation og performativitet. Aftenen akkompagneres af en let anretning og et glas vin ved de runde caféborde. Arrangementet er en del af udstillingsprojektet ”Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet”

  Læs mere

Comments are closed