Danmarks skove, nu og i fremtiden

Efter en indledning om de danske skoves forhistorie og udvikling og en aktuel status, ses på de store udfordringer, som især klimaændringerne og biodiversitetskrisen byder på for skovene og den danske natur. Derefter på hvor skovene kan bidrage med løsninger på problemerne og på hvordan fremtiden tegner sig for vore skove.
  • Danmarks skove, nu og i fremtiden- 12 marts 2020 Efter en indledning om de danske skoves forhistorie og udvikling og en aktuel status, ses på de store udfordringer, som især klimaændringerne og biodiversitetskrisen byder på for skovene og den danske natur. Derefter på hvor skovene kan bidrage med løsninger på problemerne og på hvordan fremtiden tegner sig for vore skove.

    Læs mere

  • Iran – fortid, nutid og fremtid- 31. marts 2020. Iran er altid en varm kartoffel i nyhedsbilledet. For 2500 år siden grundlagde perserne et af verdens største imperier og byggede deres forunderlige hovedstad Persepolis. Siden har området vi i dag kender som Iran, givet verden magiske tæpper, enestående poeter, pragtfuld mad og nyhedshistorier der har delt vandene.Nu er Iran stadigvæk en del af dagens nyheder. Atomaftalen er fortid, amerikanerne har genindført sanktioner og briterne og iranerne tilbageholder hinandens olietankere

    Læs mere

  • Genforeningen 1920- 20. april 2020. Genforeningen i 1920 er en af de helt store mærkedage i vort lands historie. Forud var der gennem århundreder gået utallige konflikter, fejltagelser, forhandlinger og krige. Genforeningen, som blev mulig efter 1. verdenskrig, var resultatet af en ofte smertefuld og men også glædelig proces. Det gamle hertugdømme Slesvig blev delt. Der blev trukket en nu grænse i 1920 – den nuværende. Denne grænse har vist sig at være holdbar, og forholdene mellem danske og tyske – både nord og syd for grænsen – har aldrig før i historien været bedre. Foredraget handler om den historiske baggrund for Genforeningen.

    Læs mere

Comments are closed