Header

Foredrag i Oktober 2018

Har du set Holstebro Folkeuniversitets program for 2018? Se hvad oktober byder på og se resten af programmet på HolstebroFolkeuniversitet.dk.

BJØRN NØRGAARD OG BORGERNE FRA HOLSTEBRO

BJØRN NØRGAARD OG BORGERNE FRA HOLSTEBRO

Onsdag d. 3 oktober 2018. I 2004 blev Bjørn Nørgaards 'Borgerne fra Holstebro' opstillet ved Nørreport i Holstebro. Kunstformidler Peter Haarby fortæller om skulpturen og dens kunsthistoriske referencer.

Læs mere.

---
Danmarks natur – succes eller fiasko

Danmarks natur – succes eller fiasko

Mandag d. 8. oktober 2018. Hvordan går det med Danmarks natur? Morten DD fra Naturhistorisk Museum giver en aktuel status for naturens tilstand i et underholdende og rigt illustreret oplæg.

Læs mere.

---
Kvantefysikken

Kvantefysikken – atomernes vilde verden – Livestreames på Holstebro Gymnasium og HF

Tirsdag d. 9. oktober 2018. Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå – samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones.

Læs mere.

---
Nazismens danske ansigt

Nazismens danske ansigt

Onsdag d. 10. oktober 2018. Under foredraget vil historiker og museumsinspektør Christian Aagaard, med udgangspunkt i en lang række illustrative eksempler på nazistisk plakat- og annoncepropaganda, bevæge sig igennem de overordnede udviklingsfaser som rekrutteringspropagandaen gennemgik i løbet af Danmarks fem år under tysk besættelse.

Læs mere.

---
Arabisk litteratur

Arabisk litteratur

Onsdag d. 10. oktober 2018. Den arabiske litteraturhistorie rækker helt tilbage til 500-tallet og er dermed en gammel og mangfoldig litteraturtradition.

Læs mere.

---
Forledt til fronten?

Forledt til fronten?

Torsdag d. 11. oktober 2018. Med udgangspunkt i sin bog Nazismens danske ansigt vil historiker og museumsinspektør Christian Aagaard blandt andet tage fat på en række af de mest fremtrædende danskere i tysk tjeneste og se nærmere på deres liv og karrierer i Det Tredje Rige, og hvad der drev dem i tysk tjeneste. Målet er at forsøge at identificere, hvad ”nazismens danske ansigt” er og ikke mindst komme ind under huden på de danskere, der meldte sig til kamp for nazismen under Anden Verdenskrig.

Læs mere.

---
PER KIRKEBY - Del 1

PER KIRKEBY - Del 1

Onsdag d. 17. oktober 2018. Museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen, som har skrevet og arbejdet sammen med Per Kirkeby siden 2004, fortæller om den selvudnævnte 'Malermunk', én af Danmarks allerstørste samtidskunstnere, der døde i maj i år.

Læs mere.

---
Dit indre liv

Dit indre liv med billioner af bakterier – Livestreames på Holstebro Gymnasium og HF

Tirsdag d. 23. oktober 2018. Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier.

Læs mere.

---
Fæstedskatten

Fæstedskatten

Onsdag d. 24. oktober 2018. I 2016 blev den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid fundet i Fæsted i Vejen Kommune. I sig selv et virkelig spektakulært fund, hvor genstandene hver især fortæller en spændende historie. Men skattefundet kan også løftes ud af nærområdet og betragtes i et meget større perspektiv. For fundet kan fortælle om magtfordeling, alliancer og urolige tider og måske endda om rigets dannelse. Med udgangspunkt i Fæstedskatten vil arkæolog Lars Grundvad fortælle om disse aspekter.

Læs mere.

---
Naturens nyttige dræbermolekyler – Livestreames på Holstebro Gymnasium og HF

Naturens nyttige dræbermolekyler – Livestreames på Holstebro Gymnasium og HF

Tirsdag d. 30. oktober 2018. Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Og hør hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.

Læs mere.

---
Introduktion til musikterapi – med fokus på behandling af stress og PTSD

Introduktion til musikterapi – med fokus på behandling af stress og PTSD

Onsdag d. 31. oktober 2018. Stress-relaterede sygemeldinger er et væsentligt problem, og langtidssygemeldte risikerer udstødelse fra arbejdsmarkedet. Bolette fortæller om muligheden for at reducere stress symptomer og hjælpe med tilbagevenden til arbejdsmarkedet for langtidssygemeldte voksne med arbejdsrelateret stress ved hjælp af musikterapimetoden Guided Imagery and Music

Læs mere.

---
PER KIRKEBY - Del 2

PER KIRKEBY - Del 2

Onsdag d. 31. oktober 2018. Museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen, som har skrevet og arbejdet sammen med Per Kirkeby siden 2004, fortæller om den selvudnævnte ‘Malermunk’, én af Danmarks allerstørste samtidskunstnere, der døde i maj i år.

Læs mere.

---
---
---

Venlig hilsen
Holstebro Folkeuniversitet
www.holstebrofolkeuniversitet.dk